Over Daniel

Ik ben Daniel de Jonge, 19 jaar, geboren in Vlissingen. Toen  ik 7 jaar oud was, begon ik met tennis. Ik vond de sport gelijk al geweldig en wilde het liefst zoveel mogelijk op de baan staan. Al vrij snel speelde ik mijn eerste toernooien. Drie jaar later werd ik voor het eerst Zeeuws kampioen in mijn leeftijdscategorie. 

‚Äč

Sinds afgelopen zomer heb ik ervoor gekozen om mijn droom achterna te gaan: dat is een professionele carrière opbouwen als tennisser. Van juni 2017 tot april 2018 heb ik een fulltime tennisprogramma gevolgd in Duitsland, Hannover. 


Daar heb ik o.a. samengewerkt met Jan Velthuis, eerder trainer van Jürgen Melzer. Ook kreeg ik de mogelijkheid om een week lang met Boris Becker te trainen, dat was een ongelooflijke ervaring waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Op dit moment zet ik een volgende stap in mijn carrière. Omdat ik naast de tennisbaan ook graag op ander gebied uitgedaagd wil worden en omdat je als beginnende topsporter ook over het leven na de tennisloopbaan moet nadenken, heb ik besloten vanaf september met een studie bedrijfsmanagement + marketing te starten.
 

De Hogeschool PXL  in Hasselt bied mij de mogelijkheid Topsport en studie te combineren. Ik zal dan de switch gaan maken naar de Kim Clijsters tennisacademy in België, waar ik weer een professionele accommodatie met een fantastisch trainersteam ter beschikking heb, onder leiding van Carl Maes, oud trainer van Kim Clijsters.  

Mijn doel op tennisgebied? Binnen 4 jaar in de top 100 van de wereld staan, als Nederlandse Tennisser natuurlijk het ABN AMRO toernooi in Rotterdam winnen en uiteindelijk de Grand Slams spelen als geplaatste speler. Ooit hoop ik Roland Garros te  winnen.
letzer_logo_grey.jpg
rhmarine_logo_grey.jpg
beekmans_logo_grey.jpg
beerens_logo_grey.jpg

©2019 Daniel de Jonge

Website gemaakt door Twenty5

  • Black Facebook Icon
logodaniel_geel.png